Assoc.Prof. Nantawan Therdthai (Department Head)
รศ.ดร. นันทวัน เทอดไทย (หัวหน้าภาควิชา)
Tel :
+66-2562-5010
สายใน 5510
E-mail :
nantawan.t@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Food Science and Technology), University of Western, Sydney
M.Appl.Sc. (Food Science and Technology), University of Western, Sydney
Research Areas :
Microwave treatment
Superheated steam treatment
Education
 

Ph.D. (Food Science and Technology), University of Western, Sydney

M.Appl.Sc. (Food Science and Technology), University of Western, Sydney

วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

Microwave treatment

Superheated steam treatment

Process modeling and optimization

Baking technology

Gluten free products

   
Current Researches
 

Effect of microwave treatment on starch digestibility and glycemix index

Modification of rice properties by microwave and superheated steam heating

Durian flour from microwave treatment: its properties and applications

   
Special Research Units
 

PD-FIP : Product Development with Food Ingredients and Process

   
Courses
 

01054621 การให้ความร้อนด้วยไมโครเวฟในกระบวนการอุตสาหกรรมเกษตร

01054575 การสร้างแบบจำลองเพื่อการพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054575 การสร้างแบบจำลองเพื่อการพัฒนาผลิตภัณฑ์

01058121 เทคโนโลยีการแปรรูปทางอุตสาหกรรมเกษตร I

01058122 เทคโนโลยีการแปรรูปทางอุตสาหกรรมเกษตร II

01058421 เทคโนโลยีการแปรรูปที่ทันสมัยสำหรับอุตสาหกรรมเกษตร

01054321 การแปรรูปผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร I

01054323 การแปรรูปผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร II

01054472 การออกแบบกระบวนการทางอุตสาหกรรมเกษตร

01054562 การออกแบบกระบวนการสำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

   
Publications and Presentations
 

Therdthai,N. and Zhou, W. 2014. Chapter 27: Manufacture. In Zhou,W. and Hui, Y. H. Eds. Bakery Products Science and Technology, 2nd Edition. Wiley-Blackwell (an imprint of John Wiley & Sons, Ltd.) 776 p. ISBN: 978-1-119-96715-6.

Bai-Ngew, S., Therdthai, N., Dhamvithee, P. and Zhou, W. 2015. Effect of microwave vacuum drying and hot air drying on the physicochemical properties of durian flour. International Journal of Food Science and Technology. 50(2):305-312.

Tanvarakom T and Therdthai N. 2015. Effect of egg and microwave baking on quality of rice-flour bread. Food and Applied Bioscience Journal. 3(1): 59-68.

Bai-Ngew, S., Therdthai, N., Dhamvithee, P. and Zhou, W. 2014. A study of the effect of the drying process on the composition and physicochemical properties of flours obtained from durian fruits of two ripening stages. International Journal of Food Science and Technology. 49:230-237.

Jitrakbumrung S and Therdthai N. 2014. Effect of addition of sourdough on physicochemical characteristics of wheat and rice flour bread. Kasetsart Journal (Natural Science). 48:964-969.