Education | |
ปร.ด. (เทคโนโลยีทางอาหาร) จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย วท.บ. (อาหารและโภชนาการ) มหาวิทยาลัยมหิดล |
|
Research Areas | |
Meat, and poultry product development Meat protein and its interaction with hydrocolloids and other natural extracts. Applications of chitosan and protein hydrolysates in food, especially meat products Interactions of chitosan and other hydrocolloids or natural extracts in food and meat products, and its antioxidant and antimicrobial activity Protein-polysaccharide interaction and complexation |
|
Current Researches | |
การพัฒนาเปปไทด์จากเนื้อไก่ การประยุกต์ใช้กระบวนการผลิตแบบไม่ใช้ความร้อน ร่วมกับเทคนิคการถนอมอาหารแบบผสมผสานและการพัฒนาสูตรเพื่อยืดอายุการเก็บรักษา ปรับปรุงคุณภาพ และคงคุณค่าทางโภชนาการของไส้กรอกหมู ผลของการใช้สารเมือกจากเมล็ดแมงลักเพื่อเป็นใยอาหารและสารทดแทนไขมันในผลิตภัณฑ์กุนเชียงหมูไขมันต่ำ: การศึกษาร่วมกับการใช้สารสกัดใบแมงลักเพื่อเป็นสารต้านจุลินทรีย์และสารต้านอนุมูลอิสระ การศึกษาอายุการเก็บรักษาของผลิตภัณฑ์ถั่วเคลือบปรุงรส |
|
Special Research Units | |
Product Innovation Research Unit (PIRUN) Product Development with Food Ingredients and Process (PD-FIP) |
|
Courses | |
01054463 การพัฒนาผลิตภัณฑ์เนื้อสัตว์และเนื้อสัตว์ปีก 01054343 ปฏิบัติการการวัดค่าคุณภาพทางกายภาพ 01054324 ปฏิบัติการการแปรรูปผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร II 01054323 การแปรรูปผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร II 01054321 การแปรรูปผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร I |
|
Publications and Presentations | |
Jantad, S., Pirak, T and K. Jangchud. (2014). Angiotensin converting enzyme inhibitory activities of dried protein hydrolysate powder produced from enzymatic hydrolysis of chicken meat. TRF-Master Research Congress VIII and RRI-MAG Congress I. 3-5 April 2014, The twin towers hotel, Bangkok ,Thailand. Jantad, S., Pirak, T and K. Jangchud. (2014). Inhibition of angiotensin i-converting enzyme from enzymatic hydrolysates of chicken meat. The 2nd International conference on food and applied bioscience. 6-7 February 2014, The empress hotel, Chiang Mai,Thailand. Pirak., T., Jangchud, A., and Jantawat, P. (2012). Characterization of physical, chemical, and antimicrobial properties of allicin-chitosan complexes. International Journal of Food Science and Tehnology. 47: 1339-1347. Pirak., T. (2012) Chitosan: Alternative choice of antimicrobial agent and antioxidant in meat and meat products (in Thai). Food Journal. 42(1): 24-29. Kachanechai, T., Jantawat, P., and Pichyangkura, R. (2008). The influence of chitosan on physic-chemical properties of chicken salt-soluble protein gel. Food Hydrocolloids. 22: 74-83. |