Assoc.Prof. Saowanee Lertworasirikul
รศ.ดร. เสาวณีย์ เลิศวรสิริกุล
Tel :
+66-2562-5012
สายใน 5512
E-mail :
saowanee.l@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Industrial Engineering), North Carolina State University
M.S. (Industrial Engineering and Operations Research), University of California, Berkeley
Research Areas :
การประเมินประสิทธิภาพขององค์กร และการหาแนวทางในการเพิ่มประสิทธิภาพ โดยใช้วิธีวิเคราะห์กรอบข้อมูล (Performance evaluation with Data Envelopment Analysis)
การทำนายคุณภาพของสินค้าเกษตรภายใต้สภาวะการผลิตที่ต่างกัน (Quality prediction of agricultural products under different processing conditions)
Education
 

Ph.D. (Industrial Engineering), North Carolina State University

M.S. (Industrial Engineering and Operations Research), University of California, Berkeley

วท.บ. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

การประเมินประสิทธิภาพขององค์กร และการหาแนวทางในการเพิ่มประสิทธิภาพ โดยใช้วิธีวิเคราะห์กรอบข้อมูล (Performance evaluation with Data Envelopment Analysis)

การทำนายคุณภาพของสินค้าเกษตรภายใต้สภาวะการผลิตที่ต่างกัน (Quality prediction of agricultural products under different processing conditions)

การวางแผนการผลิต และการจัดการโลจิสติกส์อาหารแบบอัจฉริยะ (Intelligent food production and logistics with soft computing: fuzzy logic, ANN, and genetic algorithm)

   
Current Researches
 

Artificial Neural Network Modeling of Mass Transfer during Osmotic Dehydration of fruits

Process Optimization and quality prediction using Soft Computing

Study of Inverse Data Envelopment Analysis Model for Input and Output Estimation

Drying Kinetics modeling of fruits and vegetables

Life Cycle Assessment for agro-industrial supply chain

   
Special Research Units
 

PD-FIP : Product Development with Food Ingredients and Process

NQA : Non-destructive Quality Analysis

   
Courses
 

054351 หลักการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

054443 ระบบการจัดการคุณภาพในอุตสาหกรรมเกษตร

054456 การพัฒนาผลิตภัณฑ์ทางโภชนาการ

01054458 การวิจัยและพัฒนาสำหรับอุตสาหกรรมเกษตร

01054471 การจัดการโรงงานอุตสาหกรรมเกษตร

01054551 การพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

01054571 การวิจัยขั้นดำเนินงานทางอุตสาหกรรมเกษตร

01054575 การสร้างแบบจำลองสำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054651 การพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตรขั้นสูง

   
Publications and Presentations
 

Lertworasirikul S. Drying Kinetics of Semi-finished Cassava Crackers: A Comparative Study. LWT- Food Science and Technology. 2008:41(8): 1360-1371.

Punyangarm V., Yanpirat P., Charnsethikul P. and Lertworasirikul S. Solving Fuzzy Stochastic Generalized Data Envelopment Analysis Model by Chance-Constrained Programming and Credibility Approach. International Journal of Computational Science. 2007; 1(3): 320-327.

Lertworasirikul S., Charnsethikul P., and Fang S.-C. Inverse Data Envelopment Analysis Model to Preserve Relative Efficiency Values: The Case of Variable Returns to Scale. Computers & Industrial Engineering. 2011:61(4): 1017-1023.

Lertworasirikul S. and Saetan S. Artificial Neural Network Modeling of Mass Transfer during Osmotic Dehydration of Kaffir Lime Peel. Journal of Food Engineering. 2010:98(2): 214-223.

Lertworasirikul S. and Tipsuwan Y. Moisture Content and Water Activity Prediction of Semi-finished Cassava Crackers from Drying Process with Artificial Neural Network. Journal of Food Engineering. 2008;84(1): 65-74.