Assoc.Prof. Kamolwan Jangchud
รศ.ดร. กมลวรรณ แจ้งชัด
Tel :
+66-2562-5007
สายใน 5507
E-mail :
kamolwan.j@ku.ac.th
Education :
Ph.D. (Food Science and Technology), University of Georgia
วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Research Areas :
Chemical and nutritional quality evaluation
Development of rice flour-based products as functional foods
Education
 

Ph.D. (Food Science and Technology), University of Georgia

วท.ม. (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ. (เกียรตินิยมอันดับ 1) (พัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

Chemical and nutritional quality evaluation

Development of rice flour-based products as functional foods

Development of snack product and Thai dessert for export

   
Current Researches
 

Quality improvement and shelf-life extension of Thai dessert

Development of nutritional products from rice, germinated brown rice and sweet potato

Development of snack products using extrusion process

   
Special Research Units
 

Product Innovation Research Unit (PIRUN)

   
Courses
 

01054652 ส่วนผสมในการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร

054112 ปฏิบัติการอุตสาหกรรมเกษตรเบื้องต้น

054341 การวัดค่าปัจจัยคุณภาพทางเคมีและกายภาพ

054342 ปฏิบัติการการวัดค่าปัจจัยคุณภาพทางเคมีและกายภาพ

01054544 การวัดค่าโดยใช้เครื่องมือเพื่อการพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054452 ปฏิบัติการเทคนิคสำหรับพัฒนาผลิตภัณฑ์

01054449 การจัดการคุณภาพวัตถุดิบในอุตสาหกรรมเกษตร

   
Publications and Presentations
 

Soison, B., K. Jangchud, A. Jangchud, T. Harnsilawat, K. Piyachomkwan, C. Charunuchand W. Prinyawiwatkul. 2014. Physico-functional and antioxidant properties of purple flesh sweet potato flours as affected by extrusion and drum drying treatments. Int. J. Food Sci. & Tech. 49: 2067-2075.

Jangchud, K., A. Jangchud and W. Prinyawiwatkul. 2013. Soft starchy candy as a food model to study the relationship between sensory and selected physicochemical properties. Int. J. Food Sci. & Tech. 48:2078-2085.

Charoenthaikij, P., K. Jangchud, A. Jangchud, W. Prinyawiwatkul, and H.K. No. 2012. Composite wheat-germinated brown rice flours: selected physicochemical properties and bread application. Int. J. Food Sci. & Tech (47): 75–82

Songtip, P., K. Jangchud, A. Jangchud, and P.Tungtrakul. 2012. Physicochemical property changes in germinated brown rice flour from different storage periods of paddy rice. Int. J. Food Sci. & Tech. 47: 682– 688.

Charoenthaikij, P., K. Jangchud, A. Jangchud, W. Prinyawiwatkul, and P. Tungtrakul. 2010. Germination conditions affect selected quality of composite wheat-germinated brown rice flour and bread formulations. J. Food Sci. 75: S312-S318.