Asst. Prof. Warapa Mahakarnchanakul
ผศ.ดร. วราภา มหากาญจนกุล
Tel :
+66-2562-5036
E-mail :
warapa.m@ku.ac.th
Education :
Ph.D.(Food Science), University of Georgia
วท.ม.(วิทยาศาสตร์การอาหาร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Research Areas :
Safety of minimally processed produce
Microbial stress response
Education
 

Ph.D.(Food Science), University of Georgia

วท.ม.(วิทยาศาสตร์การอาหาร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

วท.บ.(วิทยาศาสตร์ทั่วไป) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์

   
Research Areas
 

Safety of minimally processed produce

Microbial stress response

GMP/HACCP system

Mycotoxin detection in food products

   
Current Researches
 

Safety of minimally processed produce

Microbial stress response

GMP/HACCP system

Mycotoxin detection in food products

   
Special Research Units
 
   
Courses
 

052361 หลักจุลชีววิทยาอาหาร

052444 การสุขาภิบาลโรงงานอาหาร

052445 การวิเคราะห์อันตรายและจุดวิกฤตที่ควบคุม

052462 จุลชีววิทยาของผลิตภัณฑ์อาหาร

052481 เทคโนโลยีของผลิตภัณฑ์ประมง

   
Publications and Presentations
 

Warapa Mahakarnchanakul and Sutawan Sittiwitchaporn. Characterization of Heat and Sanitizer-Stressed Cell Multidrug Resistance Salmonellae and the Reduction on Fresh Mushroom and Okra Oral presentation at sixth International Conference on Food Science and

Thongson, C., P.M. Davidson, W. Mahakarnchanakul and P.Vibulsresth. 2005. Antimicrobial effect of Thai spices against Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium DT 104. Submitted to Journal of Food Protection in January 2005.

Mahakarnchanakul, W. and P. Vibulsresth. 2003.Elimination of Foodborne Pathogens Contaminated on Fresh Produce by Various Contaminated Fresh Produce by Various Sanitizer. Presented at 8th ASEAN FOOD CONFERENCE.8-11 October 2003. Hanoi Vietnam.